Aktuálně.cz hlásí za leden přes 3 miliony čtenářů

V lednu letošního roku vystoupala návštěvnost zpravodajského serveru Aktuálně.cz k 3,269 milionu reálných uživatelů. Rekordního výsledku dosáhl i počet zhlédnutých stránek, jichž si čtenáři v lednu zobrazili přes 125 milionů.

Na zvýšení úrovně návštěvnosti měl mimo jiné podíl zpravodajský servis k prezidentským volbám. Například volební kalkulačku, kterou redakce Aktuálně.cz nachystala, si vyplnilo 675 tisíc lidí a výsledkovou grafiku si prohlédlo přes půl milionu čtenářů. Nejsledovanějším videem s volební tematikou byl speciál vysílaný po sečtení výsledků, který sledovalo 380 tisíc lidí.

„Soustředili jsme se v našem zpravodajství na to, abychom nabídli čtenářům praktický servis, který jim pomůže v jejich volebním rozhodnutí. Činí nám radost, že tento přístup měl ohlas a přivedl k nám během ledna rekordní počet čtenářů,“ říká šéfredaktor Aktuálně.cz Pavel Tomášek.

V nejbližší době se redakce Aktuálně.cz zaměří na zpravodajský a divácký servis k olympijským hrám v Jižní Koreji a nově spustila také aplikaci daňová kalkulačka, díky které mohou uživatelé snadno vyřešit svoje daňové přiznání.

Mediální dům Economia, a.s., je důležitým hráčem na poli on-line médií a digitalizace mediálního obsahu a významným vydavatelem ekonomického a odborného tisku. Economia provozuje úspěšné zpravodajské servery IHNED.cz a Aktuálně.cz, řadu tematických internetových titulů a služeb včetně freemailových portálů. Economia vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom a Respekt, a několik odborných titulů.

press@economia.cz