Aktuálně.cz nově povede Josef Pazderka

Zpravodajský server Aktuálně.cz povede od 1. dubna Josef Pazderka. Dosavadní šéfredaktor Pavel Tomášek z Aktuálně.cz i mediálního domu Economia po dohodě odchází.

Josef je vynikající profesionál s obrovským morálním kreditem. Jsem velmi rád, že přispěje k dalšímu rozvoji Aktuálně.cz i celého newsroomu Economia. Pro čtenáře i pro mě je zároveň garantem maximálně kvalitního a objektivního obsahu, který Aktuálně.cz přináší,“ uvedl člen představenstva a ředitel redakcí mediálního domu Economia Vladimír Piskáček.

Aktuálně.cz bude svým čtenářům a divákům nabízet stále více obsahu formou videa. Josef Pazderka má za úkol tuto strategii společně s šéfem týmu multimédií Filipem Černým dále rozvíjet.

Pavel Tomášek patří k novinářům, kteří Aktuálně.cz před téměř 13 lety zakládali, šest let tento zpravodajský server vedl. Velmi mu děkuji za vše, co pro něj udělal, a přeji mu hodně dalších úspěchů,“ dodal Piskáček.

Josef Pazderka je trojnásobným držitelem Novinářské ceny, v Economia pracuje od listopadu 2016. V minulosti působil jako humanitární pracovník obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni, mimo jiné v Čečensku. Následně pobýval jako reportér a zahraniční zpravodaj České televize v Rusku (2006 až 2010) a v Polsku (2012 až 2016), odkud pokrýval také dění v Pobaltí, Bělorusku a na Ukrajině. Vystudoval historii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a rozvojová studia na Oxford Brookes University ve Velké Británii.

Autor: Filip Singer

Mediální dům Economia, a.s., je důležitým hráčem na poli on-line médií a digitalizace mediálního obsahu a významným vydavatelem ekonomického a odborného tisku. Economia provozuje úspěšné zpravodajské servery IHNED.cz a Aktuálně.cz, řadu tematických internetových titulů a služeb včetně freemailových portálů. Economia vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom a Respekt a několik odborných titulů.

T. +420 233 071 003
E. press@economia.cz