Anketa TOP ženy Česka zná vítězky

Economia a Hospodářské noviny, pořadatelé ankety TOP ženy Česka, vyhlásily v pondělí 23. 1. 2017
50 nejúspěšnějších žen českého byznysu a veřejné sféry. Slavnostní vyhlášení 12. ročníku ankety proběhlo ve Foru Karlín.

Vítězkami v kategorii TOP ženy veřejné sféry jsou:

1. místo Blanka Říhová – přední česká imunoložka a bývalá ředitelka Mikrobiologického ústavu  Akademie věd ČR
2. místo Zlata Holušová –  ředitelka festivalu Colours of Ostrava
3. místo Milena Černá – ředitelka Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové

Vítězkami v kategorii TOP ženy byznysové sféry jsou:

1. místo Kateřina Jirásková – předsedkyně představenstva a finanční ředitelka PPF a.s.
2. místo Petra Procházková – členka představenstva a finanční ředitelka, Agrofert, a.s.
3. místo Michaela Chaloupková –  členka představenstva ČEZ, a.s.

V letošním ročníku bylo nominováno téměř 300 žen. Nominovat mohla jak veřejnost, tak i jednotlivé společnosti, ale také porotci. Hlavní změnou 12. ročníku ankety TOP ženy Česka je, že vedle nejvýznamnějších žen byznysu a veřejné sféry vyhlašuje vydavatelství Economia poprvé také tři významné ženy české startupové scény.

„Jsem rád, že se mediální dům Economia věnuje pořádání této prestižní ankety a pomáhá zviditelňovat nejúspěšnější ženy v Česku a inspirovat tak celou společnost,“ říká Roman Latuske, generální ředitel mediálního domu Economia.

TOP ženy Česka představí také speciální magazín Hospodářských novin, jehož součástí budou rozhovory a články
o desítkách inspirativních žen z Česka i ze světa. Na 124 stránkách je představeno 50 nejúspěšnějších tuzemských dam
a také zde najdete například článek o vnučce velkopodnikatele Davida Rockefellera nebo o jedné z nejúspěšnějších českých manažerek v zahraničí – Karin Strakové, která v Generali z Bruselu řídí oddělení lidských zdrojů pro západoevropské země. Magazín se letos poprvé zaměřil i na nejvýraznější ženy českého start-upu.

Magazín TOP ženy Česka bude v prodeji od 24. 1. 2017 ve vybrané prodejní síti za cenu 89 Kč nebo prostřednictvím objednacích SMS.