Do mediálního domu Economia míří již tradičně několik Novinářských cen

Nadace Society Fund Praha každoročně uděluje prestižní Novinářské ceny a novináři mediálního domu Economia se pravidelně umisťují na předních příčkách. Ani letošní ročník nebyl výjimkou a do newsroomu Economia míří hned čtyři ceny.

V kategorii on-line žurnalistiky byla oceněna rozsáhlá grafika Aktuálně.cz věnovaná dezinformacím, kterou připravovali Nikita Poljakov, Lukáš Prchal, Jakub Zelenka a Jiří Kropáček.

„Novinářské ceny jsou pro nás vždy povzbuzením, že jdeme po správné cestě a že o kvalitní novinařinu má smysl se snažit. Moc si ocenění vážíme a bereme ho i jako závazek do budoucna,“ řekl šéfredaktor Aktuálně.cz Josef Pazderka.

Moderátor DVTV Martin Veselovský byl oceněn za rozhovor s poslancem KSČM Zdeňkem Ondráčkem o jeho zásahu jako příslušníka pohotovostního pluku Veřejné bezpečnosti během Palachova týdne v roce 1989.

Nejúspěšnějším titulem z mediálního domu Economia byl týdeník Respekt, který získal dvě ceny. Po dvou letechopět uspěl Tomáš Lindner. Letos bodoval s textem o uprchlících v Jordánsku, kterým tak navázal na loňský úspěch se seriálem o migrantech. A v kategorii psané žurnalistiky byl oceněn Ondřej Kundra za sérii článků o ruských vazbách prezidentova poradce Martina Nejedlého.

„Ocenění našich kolegů si velmi vážím a zároveň mám radost, že témata, která porota ohodnotila, měla výbornou odezvu také u našich čtenářů. Ve zpracovávání témat o roli občanské společnosti či šíření dezinformací ve veřejném prostoru budeme i nadále pokračovat,“ řekl člen představenstva a ředitel redakcí mediálního domu Economia Vladimír Piskáček.

Tým Aktuálně.cz s Novinářskou cenou za grafiku o dezinformacích. Zleva Lukáš Prchal, Jiří Kropáček, Nikita Poljakov a Jakub Zelenka:

Ondřej Kundra:

Všichni výherci:

Mediální dům Economia, a.s., je důležitým hráčem na poli on-line médií a digitalizace mediálního obsahu a významným vydavatelem ekonomického a odborného tisku. Economia provozuje úspěšné zpravodajské servery IHNED.cz a Aktuálně.cz, řadu tematických internetových titulů a služeb včetně freemailových portálů. Economia vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom, Respekt, Marketing & Media a několik odborných titulů.

E. press@economia.cz