Hospodářské noviny se zaměřují na předplatitele digitálních produktů

Hospodářské noviny rozšiřují nabídku pro předplatitele digitální verze. Nově se na IHNED.cz, zpravodajském serveru Hospodářských novin, začne objevovat více obsahu, který bude určen výhradně jim. Předplatitelé rovněž získají benefity, které povedou k většímu komfortu při čtení i k interakci s vedením redakce.

„Naším cílem je výrazně zvýšit počet lidí, kteří platí za Hospodářské noviny v digitální podobě. Veškeré publicistické materiály, speciální datové a obsahové projekty budou neomezeně dostupné pouze předplatitelům,“ uvedl člen představenstva a ředitel redakcí Vladimír Piskáček.

Za digitální obsah Hospodářských novin dnes platí více než 20 tisíc čtenářů. Většina si k tištěnému předplatnému přikupuje digitální licenci a přibývá těch, kteří si objednávají přístup k Hospodářským novinám pouze přes web.

Zpravodajský server Hospodářských novin IHNED.cz byl dosud zpoplatněn takzvaným meetered paywallem (čtenář nevidí žádné „zamčené“ články, ale po přečtení určitého počtu textů – nyní deseti za měsíc – je vyzván, aby si službu předplatil). Nyní bude vybraný obsah přístupný pouze předplatitelům.

Nově bude v nabídce také možnost koupit si jednotlivý článek, což až dosud nebylo možné. Cena měsíčního předplatného je stanovena na 99 korun, cena jednoho článku na 9 korun.

Předplatitelé digitální verze Hospodářských novin rovněž získají benefity, které jim čtení na IHNED.cz zpříjemní. Například uvidí web zcela bez reklam a pomocí funkce „odložené čtení“ si budou moci vybrat texty na přečtení později. Určitý počet materiálů budou moci „odemknout“ a sdílet se svými blízkými. Vzhledem k tomu, že se jedná o věrné čtenáře, získají i možnost přímo komunikovat se šéfredaktorem, sdělit mu svůj názor na obsah a případně mu předat podněty a tipy.

Mediální dům Economia, a.s., je důležitým hráčem na poli on-line médií a digitalizace mediálního obsahu a významným vydavatelem ekonomického a odborného tisku. Economia provozuje úspěšné zpravodajské servery IHNED.cz a Aktuálně.cz, řadu tematických internetových titulů a služeb včetně freemailových portálů. Economia vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom a Respekt, a několik odborných titulů.

press@economia.cz