Mediální dům Economia kupuje soutěže Nejlepší banka a Nejlepší pojišťovna

Mediální dům Economia kupuje soutěže Nejlepší banka a Nejlepší pojišťovna, jejichž titulárním partnerem jsou Hospodářské noviny. Prodávajícím je skupina B&R. Projekt, který letos zahájí svůj 10. ročník, má za cíl podpořit rozvoj bankovního a pojišťovacího sektoru, poskytnout veřejnosti ucelený obraz o finančním trhu a pomoci snadněji se zorientovat v produktech a službách, které finanční instituce nabízejí.

Prvenství ve výzkumu získá ta banka a pojišťovna, která dokáže nabídnout klientům nejvýhodnější produkty a služby, kvalitně s nimi komunikuje, je pro ně dostupná a současně vykazuje dobré hospodářské výsledky, které svědčí o její stabilitě a přínosu pro majitele (akcionáře).

„Mediální dům Economia  se chce zaměřit na rozvoj svých hlavních titulů a navazujících konferencí a projektů. Jsme rádi, že se nám podařilo získat nejprestižnější soutěže bankovního a pojišťovacího sektoru,“ řekl generální ředitel Economie Roman Latuske.

Mediální dům Economia v rámci transakce zároveň prodává svůj magazín o médiích a marketingové komunikaci Marketing & Media. Týdeník bude od února vydávat společnost Forum Media, s.r.o. Zároveň přebírá pořádání oborové konference Forum Media. Jediným vlastníkem nového vydavatele je firma B&R Holding. Zastřešuje řadu komunikačních aktivit, například kreativní studio Astronaut Lab, eventovou agenturu Communa, PR agenturu Bison & Rose nebo analytickou společnost Datank.

Mediální dům Economia, a.s., je důležitým hráčem na poli on-line médií a digitalizace mediálního obsahu a významným vydavatelem ekonomického a odborného tisku. Economia provozuje úspěšné zpravodajské servery IHNED.cz a Aktuálně.cz, řadu tematických internetových titulů a služeb včetně freemailových portálů. Economia vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom a Respekt, a několik odborných titulů.

press@economia.cz