Mediální dům Economia začal využívat inovativní formát inzerce

Economia spustila nový inzertní produkt na svých webech, mezi něž patří například IHNED.cz, Aktuálně.cz, Žena.cz nebo Centrum.cz. Řešení dynamického řízení kampaní v reálném čase dodala společnost IDVERT.

Nejen vzhledem k popularitě alternativních zdrojů informací a reklamní slepotě dnes media vítají nové reklamní formáty. Nový produkt tak stojí rozkročen mezi redakčním obsahem a obvyklými možnostmi inzerce, a je tak přínosný pro vydavatele i klienta. Nabídka komerčních článků s optimalizací výkonu je velmi efektivní, nabízí různé moduly a možnost zobrazení až na 7 webů vydavatelství Economia. Navíc je možné v průběhu kampaně články editovat a zvolit například nejvhodnější nadpis. Součástí systému je i možnost vložení obrázků a embedovaného videa. V rámci kampaně lze u vydavatele využít možnosti cílení na specifické publikum, na výběr je několik skupin vytvořených podle chování uživatelů internetu, tzv. behaviorální cílení.

“Idvertorial nabízí řízenou distribuci zadavatelem vytvořeného obsahu v prostředí nejnavštěvovanějších zpravodajských
a tematických webů. Díky tomu dokáže zasáhnout velké množství čtenářů v tematicky relevantním prostředí a současně zajistit
i vysokou míru jejich interakce s obsahem. Šíření obsahu prostřednictvím Idvertorialu je tak velmi podobné distribuci obsahu v sociálních médiích s tím rozdílem, že nad ním máte daleko větší kontrolu”,
popisuje možnosti idvertorialu Radek Pálka, business development director, idvert.cz s.r.o.

Forma a obsah rozhoduje

To, co dělá článek úspěšným, je vždy přidaná hodnota v obsažených informacích, kvalita zpracování vizuálních příloh, ale hlavně relevantní vyznění směrem ke správně zvolenému publiku, které o dané téma jeví zájem. U idvertorialu je možné využít copywriting vlastní, poskytnutý PR agenturou nebo jej dokonce zadat přímo vydavateli. Variabilita produktu nabízí kombinaci až 4 článků ve 2 variantách, tedy celkem 8 možností, přičemž jejich zobrazování je nastaveno dle odezvy publika. Tak v podstatě funguje celá dynamická optimalizace. Populární články uvidí více lidí, a pokud nějaký ze článků zaostává, systém upozorní, že je třeba článek upravit, protože zbylé jsou atraktivnější a čtenější.

Sponzorované kampaně na sociálních sítích jsou již dlouhodobě prověřené a nikdo se nad nimi nepozastavuje. Faktem je, že v záplavě informací se prosadí vždy to sdělení, které si najde cestu k tomu pravému příjemci. Využití Idvertorialu není plošné, naopak, cílí efektivně, a navíc zadavateli ukazuje, kde má slabá místa, a ten je může v průběhu kampaně vypilovat.

„Při implementaci produktu Idvertorial jsme se zaměřili, mimo nabídku inzerce na standardních webech a behaviorálního cílení, také na tematické balíčky jako je Lifestyle, Byznys, Pack zprávy a další. Rádi bychom našim klientům nabídli co nejpřesnější zásah na cílové skupiny, které chtějí svým sdělením oslovit.“, doplňuje Michaela Tancerová, vedoucí Back office inzertního oddělení Economia.

O Economii

Je důležitým hráčem na poli online médií a digitalizace mediálního obsahu a významným vydavatelem ekonomického a odborného tisku. Economia provozuje úspěšné zpravodajské servery IHNED.cz a Aktuálně.cz, webový projekt Aktuálně.TV, mnoho tematických internetových titulů a freemailových portálů. Zároveň vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom, Respekt a několik odborných titulů.

O Idvertorialu

Idvertorial je advertorialem online médií. Zobrazuje články klientů na prémiové pozici významných online portálů. Automaticky optimalizuje zobrazování obsahu s nejvyšší čteností. Díky zobrazení výkonu kampaně v reálném čase, můžete jednoduše upravit textový obsah a ovlivnit tak její výsledek.

Více informací naleznete na www.idvert.cz.