Portál Žena.cz se těší stále větší oblibě čtenářů

V dubnu zaznamenala Žena.cz meziroční nárůst reálných uživatelů o 34,2 % a nárůst zobrazených stránek o 15,8 %. Čtenost portálu tak stále roste.

K nejčtenějším patří dlouhodobě rubrika Móda. Ve většině případů ji zpracovává redaktorka a blogerka Anna Nosková, která dříve působila v Elle, Hospodářských novinách či časopise Žena a život. Z módního hlediska zpracovala například téma královské svatby, festivalu v Cannes, Met Gala a další tuzemské i zahraniční společenské události.

Právě článek věnovaný hodnocení svatebních hostů na královské svatbě patřil za poslední měsíc k nejčtenějším.

„Podle výsledků čtenosti patří témata okolo britské královské rodiny dlouhodobě k nejčtenějším, a proto se jim chceme i nadále věnovat a sledovat život nejen novomanželského páru, ale i ostatních členů britské monarchie,“ komentuje editorka Zuzana Heralová.

Žena.cz je součástí jednoho z nejnavštěvovanějších webů v ČR – Aktuálně.cz –, kde funguje jako lifestylová sekce. Klíčovými rubrikami jsou Móda, Krása, Vztahy, Zdraví a Rodina. Dle aktuálních údajů z NetMonitoru je počet reálných uživatelů 850 715 a počet zobrazených stránek 19 315 055. Návštěvnost webového portálu meziročně roste.

Anna Nosková

Mediální dům Economia, a.s., je důležitým hráčem na poli on-line médií a digitalizace mediálního obsahu a významným vydavatelem ekonomického a odborného tisku. Economia provozuje úspěšné zpravodajské servery IHNED.cz a Aktuálně.cz, řadu tematických internetových titulů a služeb včetně freemailových portálů. Economia vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom a Respekt a několik odborných titulů.

press@economia.cz