Právní událost sezony: Innovative Legal Services Forum 2017

Mediální dům Economia uspořádal elitní mezinárodní konferenci, která se zaměřila na výzvy právního byznysu 21. století. Dvěma stovkám účastníků z celého světa přednášeli experti z New Yorku, Toronta či Londýna.

Ve dnech 15.17.5. se uskutečnil druhý ročník konference Innovative Legal Services Forum 2017. Konference se zaměřila na čerpání inspirace od světových lídrů právnického byznysu, na chytré a efektivní využití nových technologií a na vývoje
a trendy v oboru v našem regionu. Řešila se témata outsourcingu, práce s big daty, byznys developmentu a modelů kompenzace v právnických firmách.

Na akci vystoupili například Bruce MacEwen a Janet Stanton z New Yorku s tématem Nová realita v právním světě,
a jak z ní těžit
. Oba dva radí právnickým firmám zejména v záležitostech strategických a ekonomických. V roce 2003 založili společnost Adam Smith, Esq.

Právní inovace a nové byznys modely pak byly tématem pro londýnskou hvězdu Danu Denis-Smith. Bývalá novinářka a právnička před šesti lety založila společnost Obelisk Support, která se zaměřuje na flexibilní outsorcing právních služeb. Dana se svým týmem získala řadu prestižních ocenění, v roce 2012 například byli zařazeni do žebříčku Innovative Lawyer časopisu Financial Times.

S velkým úspěchem se setkala přednáška technologického inovátora Arona Solomona z torontské společnosti Law Made. Aron vyhrál prestižní ocenění Fastcase 50, jež oceňuje podnikatele, inovátory a průkopníky, kteří udávají nový kurz v poskytování právních služeb.

Projekt Inovativní právníci, který zastřešuje šéfredaktor odborného měsíčníku Právní rádce Jaroslav Kramer, přinesl kromě konference pro více něž 200 účastníků také odborné workshopy či společenský večer. Součástí projektu bude speciální publikace Inovativní právníci 2017, která vyjde 8. června jako příloha týdeníku Ekonom.

Více informací na www.ilsf2017.com