Prohlášení mediálního domu Economia k inauguračnímu projevu prezidenta republiky

Důrazně se ohrazujeme proti nařčení z pokusu o manipulaci české veřejnosti.

Hospodářské noviny, týdeník Respekt a zpravodajský server Aktuálně.cz přinášejí svým čtenářům každý den kvalitní a objektivní zpravodajství. Odsuzujeme prohlášení prezidenta ČR, že by novináři vydavatelství Economia neměli mít úctu občanů České republiky.

Novináři našich titulů nehledají senzaci, ale pravdu. Budou pokračovat v tom, co dělají, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Vedení vydavatelství bude své novináře i kritickou a objektivní žurnalistiku jako takovou i nadále plně podporovat.

Roman Latuske

Generální ředitel a předseda představenstva Economia, a.s.

Mediální dům Economia, a.s., je důležitým hráčem na poli on-line médií a digitalizace mediálního obsahu a významným vydavatelem ekonomického a odborného tisku. Economia provozuje úspěšné zpravodajské servery IHNED.cz a Aktuálně.cz, řadu tematických internetových titulů a služeb včetně freemailových portálů. Economia vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom, Respekt a několik odborných titulů.

T. +420 233 071 003
E. press@economia.cz