Startuje nový ročník soutěže TOP ženy Česka 2017

Mediální dům Economia zahájil nový ročník ankety TOP ženy Česka. Do konce června může široká veřejnost nominovat úspěšné ženy, a to ve čtyřech kategoriích: TOP manažerka, TOP podnikatelka, TOP žena veřejné sféry a TOP žena start-upu.

Kandidátky je možné nominovat prostřednictvím elektronického formuláře na stránkách www.topzenyceska.cz nebo prostřednictvím on-line verze Hospodářských novin, deníku Aktuálně.cz a dalších titulů mediálního domu Economia.

Společnost Economia a deník Hospodářské noviny vyhlašují soutěž již po třinácté. Cílem projektu je ocenit a zviditelnit ženy, které dosáhly ve svých oborech významných úspěchů. „Líbí se mi, že soutěž má za cíl pomocí příběhů úspěšných žen inspirovat jejich následovnice a také se zabývá tématy, jakou jsou rovné pracovní příležitosti a působení žen na postech s rozhodovacími pravomocemi. Od svých obchodních partnerů, klientů či přátel často slýchávám, že soutěž TOP ženy Česka sledují a hodnotí ji velmi pozitivně,“ uvedla zakladatelka společnosti Renomia Jiřina Nepalová.

Projekt v minulosti podpořila například i Sheryl Sandbergová, provozní ředitelka společnosti Facebook. Moje zpráva je univerzální pro ženy na celém světě. Je to o nás, o rovnosti a o tom, že svět bude lepším, produktivnějším, bezpečnějším, lukrativnějším i šťastnějším místem, když budou mít ženy stejné odpovědnosti jako muži,“ uvedla v rozhovoru pro HN.

Každým rokem získáváme několik stovek nominací napříč jednotlivými kategoriemi, ze kterých odborná porota vybírá finálový žebříček 25 nejvýznamnějších žen v dané kategorii. Jednotliví porotci reprezentují různé oblasti byznysového i veřejného života. Letos v porotě zasednou například řídící partnerka společnosti EY pro Česko a střední a jihovýchodní Evropu Magdalena Souček, zakladatel a předseda představenstva ABRA Software Jaroslav Řasa, ředitelka pro inovace Deloitte Česká republika Senta Čermáková, ředitel Národního divadla Jan Burian nebo členka představenstva společnosti ČEZ Michaela Chaloupková.

Slavnostní vyhlášení proběhne v lednu 2018 ve Foru Karlín. Generálním partnerem projektu je Moneta Money Bank.

Porotci při hodnocení nominovaných žen vycházejí z několika klíčových kritérií. Těmi jsou vliv v dané firmě či instituci, výkon a společenský přínos. V kategorii podnikatelka hraje významnou roli i podnikatelský příběh. Podrobná pravidla najdete na stránkách www.topzenyceska.cz.