Třináctý ročník projektu TOP ženy Česka zná své vítězky

Praha 22. 1. 2018

22. 1. 2018 proběhl v prostorách Fora Karlín galavečer spojený s vyhlášením výsledků již třináctého ročníku projektu TOP ženy Česka. Namísto loňských 50 dam jich letos bylo oceněno 75 a porota vybírala z rekordního počtu 454 nominovaných kandidátek.

V pořadí již třináctý ročník projektu TOP ženy Česka byl věnován nejvýznamnějším dámám tuzemského byznysu i veřejné sféry a těšil se velkému zájmu veřejnosti, díky němuž bylo nominováno historicky nejvíce kandidátek. Nominovat mohla nejen veřejnost a jednotlivé společnosti, ale také odborná porota, která z 454 kandidátek vybrala 75 oceněných žen.

Hlavní novinkou tohoto ročníku je rozdělení kategorie byznys na dva samostatné žebříčky: TOP manažerka a TOP podnikatelka. V každém z nich bylo vyhlášeno 25 nejvýznamnějších žen a současně bylo vyhlášeno 25 TOP žen veřejné sféry. Oceněny byly také tři ženy, které svými projekty zabodovaly v kategorii TOP žena startupové scény, a dvě ženy, které se pravidelně umisťovaly na předních příčkách, byly uvedeny do síně slávy.

Vítězkami hlavních kategorií se letos staly:

– Dana Drábová, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, v kategorii TOP žena veřejné sféry
– Taťána le Moigne, ředitelka české a slovenské pobočky Googlu, v kategorii TOP manažerka
– Jaroslava Valová, zakladatelka Siko koupelny, v kategorii TOP podnikatelka

Oceněné v kategorii TOP žena startupové scény:

– Tereza Horáková, spoluzakladatelka firmy SlidesLive
– Pavlína Zychová, spoluzakladatelka aplikace MyStay
– Markéta Havlová, ředitelka odboru start-upů vládní agentury CzechInvest

Do síně slávy byly uvedeny:

– Petra Procházková, finanční ředitelka společnosti Agrofert
– Blanka Říhová, vědecká pracovnice a předsedkyně České imunologické společnosti

TOP ženy Česka představí také speciální magazín Hospodářských novin, který vychází 23. 1. 2018 a představí letošní vítězky na fotografiích tří předních českých fotografů. Kromě představení inspirativních žen se jako hlavnímu tématu bude věnovat otázce předávání zkušeností. Magazín bude k dispozici ve vybrané prodejní síti nebo formou SMS objednávky pohodlně do poštovní schránky.

„Jsem rád, že i anketa TOP ženy Česka inspiruje stále více žen k tomu, aby se nebály začít podnikat, usilovat o povýšení nebo jinak aspirovat na vyšší cíle. Sám ve svém okolí vnímám přínosy takto motivovaných žen, a proto jsem hrdý, že se Economia pořádání této akce věnuje.“, uvedl Roman Latuske, generální ředitel mediálního domu Economia.

Mediální dům Economia, a.s., je důležitým hráčem na poli on-line médií a digitalizace mediálního obsahu a významným vydavatelem ekonomického a odborného tisku. Economia provozuje úspěšné zpravodajské servery IHNED.cz a Aktuálně.cz, řadu tematických internetových titulů a služeb včetně freemailových portálů. Economia vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom, Respekt, Marketing & Media a několik odborných titulů.

Pokud máte zájem o fotografie z akce v tiskové kvalitě, pište na ales.mohout@economia.cz

T. +420 233 071 003
E. press@economia.cz