Vydavatelství Economia prodává slovenský Ecopress

Společnost Economia uzavřela dohodu o prodeji své slovenské dceřiné společnosti Ecopress, a.s.

Novým majoritním vlastníkem Ecopressu se stává skupina podnikatele Andreje Babiše, která přebírá Ecopress i se všemi zaměstnanci a garantuje původním vlastníkům zajištění stability společnosti i do budoucna.

K prodeji slovenské společnosti Ecopress dochází zejména ze strategických důvodů. Dlouhodobým cílem vydavatelství Economia je vytvoření moderního organizovaného mediálního domu v České republice. Ecopress na Slovensku vydává deník Hospodárske noviny a několik odborných titulů, např. Sestra, Obchod, Zdravotnícke noviny, Stratégie nebo Horeca magazín.

Prodej slovenské dceřiné společnosti Economia je součástí restrukturalizace vydavatelství, která zahrnovala také reorganizaci portfolia odborných titulů v rámci B2B divize Economie. Cílem vlastníků je vybudovat z Economie přední centrum ekonomické a názorové žurnalistiky na českém trhu. Na konci června letošního roku se Economia přestěhuje do nových prostor v pražském Karlíně a zároveň dojde ke spuštění nejmodernějšího integrovaného digitálního newsroomu v zemi.

Nová fáze by měla být charakterizována dynamickým rozvojem současných klíčových titulů, mezi něž patří Hospodářské noviny, Ekonom, Respekt a také zpravodajský server IHNED.cz