Žena.cz vyhlašuje nový ročník Cen Sofia

Po úspěchu loňského ročníku soutěže o nejzajímavější projekty žen, které vznikly díky jejich dětem, vyhlašuje Žena.cz další ročník soutěže Ceny Sophia. Smyslem soutěže je inspirovat ženy na mateřské dovolené ke společenské angažovanosti.

Projekt Ceny Sofia oceňuje ženy, jež využily změny, které v jejich životě nastaly s příchodem jejich dětí, k rozběhnutí projektů, které mají dopad na jejich okolí. Nominace startují symbolicky 13. května na Den matek. Nejsou omezeny věkem, životním obdobím ani zaměřením konkrétního nápadu. Hodnotí se především výjimečnost a společenský přínos.

„Je pro nás ctí upozorňovat na aktivní ženy, kterým není lhostejný osud lidí kolem. Mateřská dovolená pro ně není únikem do soukromí, mají chuť a ambici dál vstupovat do veřejného prostoru a pokoušet se ho spoluvytvářet. Pokud jejich příklad inspiruje další, budeme velmi rádi,“ říká Josef Pazderka, šéfredaktor Aktuálně.cz, jehož je web Žena.cz součástí.

V loňském ročníku byly oceněny:

13. května budou vyhlášeny nominace do letošního ročníku a čtenářky webu Žena.cz budou moci zasílat své návrhy na inspirativní příběhy žen z jejich okolí. Sběr nominací bude probíhat až do konce srpna a čtenářky budou moci hlasovat pro své favoritky do konce listopadu. Slavnostní vyhlášení vítězek pak proběhne v prosinci. Průběh Cen Sophia můžete sledovat na webu Žena.cz, kde se budou průběžně objevovat všechny aktuality.

Jak se letos přihlásit

Do soutěže se mohou přihlásit ženy, které založily podnikání nebo zajímavý projekt v době, kdy pečovaly o dítě na mateřské respektive rodičovské dovolené. Soutěž není časově omezena, může se tedy přihlásit i žena, která již mateřskou ukončila. Stejně tak není projekt omezen žádným odvětvím či byznysovým rozměrem. Hodnotí se výjimečnost nápadu i společenský přínos. Napište v krátkosti svůj příběh na mail cenasophia@economia.cz. Nominace poběží do 31.srpna 2018. Porota a čtenářky webu Žena.cz potom vyberou tři ženy – autorky nejzajímavějších projektů, které budou oceněny. Sledujte web Žena.cz a brzy se dozvíte více.

Žena.cz je součástí jednoho z nejnavštěvovanějších webů v ČR Aktuálně.cz, kde funguje jako lifestylová sekce. Klíčovými rubrikami jsou Móda, Krása, Vztahy, Zdraví a Rodina, přičemž největšímu zájmu se těší Zdraví a Rodina. Dle údajů z NetMonitoru byl v březnu počet reálných uživatelů 962 410 a počet zobrazených stránek 20 522 563. Návštěvnost webového portálu Žena.cz meziročně roste.

Mediální dům Economia, a.s., je důležitým hráčem na poli on-line médií a digitalizace mediálního obsahu a významným vydavatelem ekonomického a odborného tisku. Economia provozuje úspěšné zpravodajské servery IHNED.cz a Aktuálně.cz, řadu tematických internetových titulů a služeb včetně freemailových portálů. Economia vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom a Respekt a několik odborných titulů.

press@economia.cz